Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer Til 4 personer som frokostret Ingredienser: 400 g fersk kalveinderlår 2 østers Olivenolie (eller østers-/muslingmayo rester fra snacks opskrifterne fra kurset) Friske salater (fx mizuna,...
Opskrifter
Vi synes, du selv skal smage på Thy og Mors!
Her kan du få inspiration til retter, hvor du kan få mange af råvarerne og produkterne på egnen. Så gå på opdagelse i vores spisekammer og hav den gode følelse af, at det du gør, er bæredygtigt, når råvarerne kommer fra nærområdet.
God appetit!
Muslinger i kærnemælkssauce som på Agger Darling
Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer Nok til 4-6 personer Ingredienser: Beregn 400-500 g. muslinger pr. person 1/2 liter kærnemælk 1 pakke smør 1/2 dl fløde Friske urter Server med brød eller pommes frites og citron Kog...
Pocheret æg med på stegt brød med salater og østersvinaigrette
Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer Til 4 personer Ingredienser: 4 æg 4 ss eddike 4 skiver daggammelt brød Lidt frisk salat (fx mizuna, roccula eller en blandet mix) 1-2 østers 1 skalotteløg Citronsaft Lidt olivenolie...
Grønne ærter i jernurtolie med røget muslingeemulsion – snack
Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer Snack til 4-6 personer Ingredienser: 10 store muslinger (eller 20 små) Rygesmuld (ca en deciliter) 2 æggeblommer 2 ss æbleeddike 1 tsk sennep 100 g spinat 2-3 dl neutral olie Jernurt...
Salat på æble og selleri med østerscreme og dild – snack
Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer Snack til 4-6 personer Ingredienser: 1 syrligt æble Et kvart selleri 1 østers 2 æggehvider 2 ss æbleeddike 1 tsk sennep 1-2 dl neutral olie Friske urter, fx dild, og citronskal til pynt...
Bagt blomkål med karamelliseret blomkålspure, hasselnødder og vesterhavsost
Ingredienser: 1 blomkål Olie Salt & peber Hasselnødder Smør Sødmælk Gærflager (kan undlades) Frisk timian (gerne citrontimian) Et stykke vesterhavsost Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 160 grader. Blomkålsstilken skæres af og blomkålen halveres. Den ene halvdel af...
Thy Økobærs ”Herrekage”
Ingredienser: 400 g valgfri bær (gerne frosne) 3 spsk sukker 1 spsk maizena 3 æg 200 g sukker 100 g tvebakker eller makroner 100 g hasselnødder Serveres med flødeskum eller creme fraiche Fremgangsmåde: Blandingen af bær laves efter om humøret er til det sure eller det...
Lam med grillede pærer fra Hotel Thisted
10 personer Ingredienser: 20 stk lammekroner a 70 g 1½ kg små vaskede kartofler 1½ dl olivenolie ½ dl havsalt 5 pærer (conference) ½ dl olivenolie 2 spsk stødt koriander 20 skiver parmaskinke Frisk timian Fennikelråkost med citron og hvidløg 4 flotte fennikelknolde...
Lammedeller fra Thy Lam
4 personer Ingredienser: 500 g hakket lammekød 1 stort finthakket løg 1 stort fed hvidløg 2 tsk tørret rosmarin 1 æg 2 dl mælk 1 dl havregryn eller hvedemel Salt og peber Margarine til stegning Fremgangsmåde: Rør det hakkede kød med løg, hvidløg, krydderier, æg...
Nye kartofler fra Frilandsgrønt med smør og friske krydderurter
4 personer Ingredienser: 1-1½ kg nye vaskede små kartofler 3 tsk salt ¼ dl rapsolie 25-50 g smør 1 dl friskhakket dild/purløg ½ tsk groft salt Fremgangsmåde: Vask eller skrub kartoflerne rene og fri for jord Bring kartoflerne i kog i vand tilsat salt og olie...
Fiskehusets spicy grillet blæksprutte
4 personer Ingredienser: 600 g renset blæksprutte (tiarmet) Marinade: 1 tsk revet ingefær 1 tsk gurkemeje 1 lille knust chili 1 lille kvast fintsnittet frisk basilikum 2-4 fintsnittede soltørrede tomater 3 fed knust hvidløg 1 spsk hvidvinseddike Olivenolie i en mængde...
Chokoladekurvens hjemmelavede flødeboller
20 stk Ingredienser: Marengs 25 g æggehvidepulver 145 g lunkent vand (35 grader) 20 g sukker Sirup 125 g glukosesirup 250 g sukker 85 g vand ½ tsk vaniljesukker Fremgangsmåde: Lav marengsen først Hæld lunkent vand og æggehvider i røremaskinen Drys sukker...
Langtidsstegt oksebov med rodfrugter
4 personer Ingredienser: 1 kg oksebov, gerne med ben 750 g blandede rodfrugter (gulerødder, selleri, løg, porre, pastinak, rødbeder) 750 g kartofler Salt og peber Fremgangsmåde: Skræl og skær rodfrugter og kartofler i skiver og læg dem i bunden af et ildfast...
Café Holmens hummus
Ingredienser: 200 g tørrede kikærter 1 fed hvidløg 1 spsk tahin 1 tsk spidskommen 3 spsk citronsaft Olivenolie Groft salt og peber 50 g soltørrede tomater Frisk bredbladet persille Fremgangsmåde: Læg kikærterne i blød om natten Sigt vandet fra og sæt kikærterne...
Nationalpark Thys tranebærsylt
Ingredienser: 170 g tranebær ⅔ dl klokkelynghonning ⅔ dl rørsukker 1 dl frisk æblemost Fremgangsmåde: Lad ingredienserne koge op og lad blandingen simre i cirka 20 minutter. Vær opmærksom på, det ikke koger over. Hældes på to små skoldede glas....