Bagt blomkål med karamelliseret blomkålspure, hasselnødder og vesterhavsost

Ingredienser:

1 blomkål
Olie
Salt & peber
Hasselnødder
Smør
Sødmælk
Gærflager (kan undlades)
Frisk timian (gerne citrontimian)
Et stykke vesterhavsost

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 160 grader.
Blomkålsstilken skæres af og blomkålen halveres. Den ene halvdel af blomkålen gnides med lidt olie og fint salt. Bages i ovnen ca. 35 minutter. Hasselnødder bages kort i ovnen (ca 10 minutter) til de bliver let ristede. Tag hasselnødderne ud og gnid skrællen af i et viskestykke. Nødderne hakkes groft. Blomkålsstil og del anden halve blomkål hakkes i stykker. Smelt smør i gryden og steg blomkålen. Den skal karamellisere i smørret, og det må gerne sætte sig lidt fast på bunden – men ikke brænde på, så rør jævnligt. Når den har taget godt farve tilsættes en sjat sødmælk og blomkålen koges mør under låg. Blendes til en glat creme med salt og peber samt gærflager hvis du har. Riv osten og hak lidt citrontimian.

Servering:

Blomkålscremen puttes i bunden af en tallerken. Ovenpå lægges det halve bagte blomkål. Drysses med revet ost, hakkede hasselnødder og timian.