Fiskehusets spicy grillet blæksprutte

4 personer

Ingredienser:

600 g renset blæksprutte (tiarmet)

Marinade:

1 tsk revet ingefær

1 tsk gurkemeje

1 lille knust chili

1 lille kvast fintsnittet frisk basilikum

2-4 fintsnittede soltørrede tomater

3 fed knust hvidløg

1 spsk hvidvinseddike

Olivenolie i en mængde så marinaden bliver tyk

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Grillmarinaden røres sammen

De rensede blæksprutter skæres op og skæres i lidt mindre stykker

Både stykkerne og tentaklerne (arme/ben med sugekopper) vendes i grillmarinaden

Stykkerne grilles på en varm grill i 4 minutter på hver side – pas på ikke at overstege dem

 

Tips:

Hvis du ikke vil grille, kan retten laves på en grillpande. Tilbehør tilpasses årstid og humør.

Stykkerne kan eventuelt ridses i overfladen inden de grilles for at gøre dem flotte.