Salat på æble og selleri med østerscreme og dild – snack

Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer

Snack til 4-6 personer

Ingredienser:

1 syrligt æble
Et kvart selleri
1 østers
2 æggehvider
2 ss æbleeddike
1 tsk sennep
1-2 dl neutral olie
Friske urter, fx dild, og citronskal til pynt

Skær selleriet i små tern (suppetern) og put dem i kogende saltet vand. Kog dem 2-3 minutter og kom dem direkte fra gryden i koldt vand så kogningen stoppes. Der må gerne være lidt bid i. Si vandet fra – dup dem evt. tørre.

Åben din østers og kom den i en højt glas. Tilføj æggehvide, æbleeddike og sennep og blend sammen med en stavblender eller i en foodprocesser. Kom nu rapsolie i, lidt ad gangen, til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt.

Skær æblet i tern som selleriet. Vend æble og selleritern med østerscremen til de er dækket let.
Server i østersskaller eller andre små glas, eller på en ske. Pynt med citron og urter.