Nye kartofler fra Frilandsgrønt med smør og friske krydderurter

4 personer

Ingredienser:

1-1½ kg nye vaskede små kartofler

3 tsk salt

¼ dl rapsolie

25-50 g smør

1 dl friskhakket dild/purløg

½ tsk groft salt

 

Fremgangsmåde:

Vask eller skrub kartoflerne rene og fri for jord

Bring kartoflerne i kog i vand tilsat salt og olie

Vandet skal knap dække kartoflerne

Skru ned når kartoflerne når lige til kogepunktet

Koges i 5 minutter og står på blusset og tager eftervarme

Vandet hældes fra kartoflerne

Ved servering vendes de hakkede krydderurter samt smørret i kartoflerne

Sommerkartoflerne er klar til at spise og kræver næsten ikke andet tilbehør

 

Tips:

Kog rigelig med kartofler – der er aldrig nok, for de sidste bliver spist alene som slik.

Kartoffelsorten vi bruger er i starten Solist, men hovedsagelig er det Hamlet hen over sommeren, som til sidst afløses af sorten Ditta.