4 personer
Ingredienser:
1-1½ kg nye vaskede små kartofler
3 tsk salt
¼ dl rapsolie
25-50 g smør
1 dl friskhakket dild/purløg
½ tsk groft salt
Fremgangsmåde:
Vask eller skrub kartoflerne rene og fri for jord
Bring kartoflerne i kog i vand tilsat salt og olie
Vandet skal knap dække kartoflerne
Skru ned når kartoflerne når lige til kogepunktet
Koges i 5 minutter og står på blusset og tager eftervarme
Vandet hældes fra kartoflerne
Ved servering vendes de hakkede krydderurter samt smørret i kartoflerne
Sommerkartoflerne er klar til at spise og kræver næsten ikke andet tilbehør
Tips:
Kog rigelig med kartofler – der er aldrig nok, for de sidste bliver spist alene som slik.
Kartoffelsorten vi bruger er i starten Solist, men hovedsagelig er det Hamlet hen over sommeren, som til sidst afløses af sorten Ditta.