Muslinger i kærnemælkssauce som på Agger Darling

Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer

Nok til 4-6 personer

Ingredienser:

Beregn 400-500 g. muslinger pr. person
1/2 liter kærnemælk
1 pakke smør
1/2 dl fløde
Friske urter

Server med brød eller pommes frites og citron

Kog kærnemælken i en kasserolle til den skiller. Sigt det hvide faste protein fra og gem væsken.

Brun smørret i en gryde under forsigtig omrøring. Smørret skal blive brunt og begynde at dufte ristet/nøddeagtigt. Men pas på for pludselig branker det. Når smørret er brunet så hæld det straks over i en skål. Skum toppen af og smid skummet ud. Når smørret har stået lidt har den klare smør lagt sig øverst og nederst ligger ‘grumset’ som er blevet brunt. Hæld forsigtigt den klare smør fra så du kan kassere grumset.

Når saucen skal samles hælder du kærnemælksvæsken i en stor gryde (hvor alle muslingerne kan være) og tilsætter det klare smør. Blend suppen med en stavblender og tilsæt forsigtigt fløden. Fløden får suppen til at samle sig. Smag til med salt. Når suppen er som du ønsker skal du tilsætte muslingerne. Det er vigtigt at suppen koger så muslingerne kan dampes. Tilsæt muslingerne og læg låg på. Undgå at rør i muslingerne eller ryste gryden. Lad dem dampe til de åbner sig. Det går hurtigt.

Server muslingerne straks med suppen over og friskhakkede krydderurter.