10 personer
Ingredienser:
20 stk lammekroner a 70 g
1½ kg små vaskede kartofler
1½ dl olivenolie
½ dl havsalt
5 pærer (conference)
½ dl olivenolie
2 spsk stødt koriander
20 skiver parmaskinke
Frisk timian
Fennikelråkost med citron og hvidløg
4 flotte fennikelknolde
Marinade:
½ dl citronsaft
½ dl olivenolie
½ dl tsk hakket hvidløg
2 spsk rørsukker
Havsalt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 225 grader
Kom kartoflerne i en bradepande og vend dem med olivenolie og havsalt
Bag kartoflerne i ovnen i 25 minutter og vend dem indimellem
Skyl pærerne og halver dem på langs
Pensl dem med olie og stødt koriander
Grill pærerne på en grillpande i cirka 5 minutter på hver side
Steg lammekotelleterne på panden i cirka 3 minutter på hver side
Anret 2 lammekroner med en halv grillet pærer og pynt med frisk timian
Server de varme kartofler til
Fennikelråkost:
Vask fennikelknoldene under rindende vand og skær dem supertynde på en mandolinjern eller pålægsmaskine
Kom fennikelstrimlerne i iskoldt vand
Sigt vandet fra fennikelstrimlerne, og slyng dem i en salatslynge eller et viskestykke
Marinade:
Bland citronsaft, olie, hvidløg og rørsukker sammen – og smag til med salt og peber
Sigt vandet fra fennikelstrimlerne, og slyng dem i en salatslynge eller et viskestykke
Vend fennikel med marinade
Smag til med salt og peber og anret sammen med ovennævnte