Lam med grillede pærer fra Hotel Thisted

10 personer

Ingredienser:

20 stk lammekroner a 70 g

1½ kg små vaskede kartofler

1½ dl olivenolie

½ dl havsalt

5 pærer (conference)

½ dl olivenolie

2 spsk stødt koriander

20 skiver parmaskinke

Frisk timian

Fennikelråkost med citron og hvidløg

4 flotte fennikelknolde

 

Marinade:

½ dl citronsaft

½ dl olivenolie

½ dl tsk hakket hvidløg

2 spsk rørsukker

Havsalt

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader

Kom kartoflerne i en bradepande og vend dem med olivenolie og havsalt

Bag kartoflerne i ovnen i 25 minutter og vend dem indimellem

Skyl pærerne og halver dem på langs

Pensl dem med olie og stødt koriander

Grill pærerne på en grillpande i cirka 5 minutter på hver side

Steg lammekotelleterne på panden i cirka 3 minutter på hver side

Anret 2 lammekroner med en halv grillet pærer og pynt med frisk timian

Server de varme kartofler til

 

Fennikelråkost:

Vask fennikelknoldene under rindende vand og skær dem supertynde på en mandolinjern eller pålægsmaskine

Kom fennikelstrimlerne i iskoldt vand

Sigt vandet fra fennikelstrimlerne, og slyng dem i en salatslynge eller et viskestykke

 

Marinade:

Bland citronsaft, olie, hvidløg og rørsukker sammen – og smag til med salt og peber

Sigt vandet fra fennikelstrimlerne, og slyng dem i en salatslynge eller et viskestykke

Vend fennikel med marinade

Smag til med salt og peber og anret sammen med ovennævnte