Pocheret æg med på stegt brød med salater og østersvinaigrette

Denne opskrift stammer fra vores kokkeprojekt med temaet Limfjordens spisekammer

Til 4 personer

Ingredienser:

4 æg
4 ss eddike
4 skiver daggammelt brød
Lidt frisk salat (fx mizuna, roccula eller en blandet mix)
1-2 østers
1 skalotteløg
Citronsaft
Lidt olivenolie
Friske krydderurter

Steg brødet i lidt olie på panden så det bliver sprødt og gyldent.

Åben din østers og gem østers og væsken fra din østers hver for sig. Hak din østers, Hal skalotteløget meget fint. Hak urterne. Lav vinaigretten ved at blande østers, løg og urterne med østersvand, lidt olivenolie og citronsaft – men tænk over balancen. Det skarpe fra løget kan overtage hvis du bruger for meget, det samme hvis det får for meget citron.

Kog vand op i en gryde og tilsæt eddiken. Pocher æggene 1-2 ad gangen. Slå æggene ud i en lille skål først. Rør i vandet så du danner en hvirvelstrøm. Hæld æggene forsigtigt i midten af hvirvlen og lad dem pochere 4-5 minutter. Hold evt lidt gang i hvirvlen ved at røre forsigtigt rundt.

Anret på en tallerken. Top brødet med salater og det pocherede æg – drys ægget med salt og peber. Hæld vinaigretten over og server straks mens æggene er lune.